Caroline Blok

Caroline Blok, eigenaar van Steps-forward

Mijn ambitie is zelf en anderen stappen vooruit te laten maken. Sinds 2004 werk ik als zelfstandig seniorcoach NOBCO. Daarvoor heb ik 20 jaar gewerkt in de gezondheidszorg en in het gevangeniswezen in diverse leidinggevende functies.

Ik ben resultaatgericht en zet mensen in beweging. Kan mijzelf goed inleven in mensen en situaties, doorzie snel patronen en ben niet bang om mijzelf en anderen een spiegel voor te houden.

In mijn beleving heb je altijd een keuze, ook al is kiezen soms moeilijk.

Uitgebalanceerde teams werken efficiënter

Vaak neem ik een assessment af, om inzicht te krijgen in het menselijk gedrag en zaken waardoor mensen onbewust worden aangestuurd. Zo worden natuurlijke talenten zichtbaar en wordt potentieel talent gestimuleerd. Aan de hand van zo’n assessment kunnen snel stappen worden gemaakt. Niet alleen op het gebied van persoonlijke groei. Maar ook als het gaat om teamwork. Het helpt om een uitgebalanceerd team te formeren met de juiste persoon op de juiste plek.

Ik help mensen graag om het beste uit zichzelf te halen

Mijn stijl van coaching is uitdagend en gericht op het nemen van je eigen regie.

Om het beste uit jezelf te halen, zijn zelfreflectie en inzichten die je wereld vergroten belangrijk.

Ik vertel je niet hoe je het moet doen, maar help je wel om je eigen weg te vinden en blokkades op te ruimen.

Ik help je om actie te ondernemen, geef je praktische handvaten en daag je uit om nieuwe dingen uit te proberen. Maar je moet er wel werk van maken om je doelen te bereiken. Je moet het zelf echt willen!

Als het nodig is hou ik je een spiegel voor. Maar ik geef je ook warmte en steun als je het even niet zitten.

Zelf heb ik er ook aardig wat trainingsuren opzitten

Als coach moet je jezelf ook blijven ontwikkelen. Na mijn studie Psychologie aan de Open Universiteit in Utrecht, heb ik de nodige trainingsuren gemaakt en opleidingen gevolgd. Waaronder NLP (Practioner, Master en trainersopleiding), familie- en organisatieopstellingen volgens Bert Hellinger, Transactionele Analyse Basis en Master, Karakterstructuren, Jungiaanse psychologie Lean/Sixsigma (kwaliteits- en procesanalyse) EFT(Emotional Freedom Therapie) en Relatietherapie. Op basis daarvan heb ik mijn eigen coaching-stijl ontwikkeld: resultaatgericht en met aandacht voor de persoon en de organisatie.

Al meer dan 10 jaar ervaring met particulieren en bedrijven

Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring als zelfstandig Senior Practioner Registercoach NOBCO, relatietherapeut en organisatieadviseur. Ik werk zowel voor particulieren als bedrijven en werk nauw samen met arbo-artsen.

Steps-forward is via Coaching Nederland preferred supplier van Achmea Livvit arboverzekering. Daarnaast is Steps-forward gelieerd met Coachnetwerk.

De gemiddelde waardering van 245 cliënten is een 8,7

Arbo-artsen hebben al meer dan 240 cliënten aan mij doorgestuurd. Zij zetten mij graag in als de stress van werknemers te hoog wordt. De meesten gingen na 5 sessies alweer vol energie en plezier aan de slag. De gemiddelde waardering van 245 cliënten is een 8,7. Dat geeft mij nou weer heel veel energie.

Wat vinden mijn cliënten van mij?

Wat geldt voor mijn cliënten, geldt ook voor mij: de mooiste beloning is dat je werk gewaardeerd wordt. Hieronder twee positieve reacties van cliënten waar ik energie en een kleur van krijg:

Manager Hogeschool: “Caroline is een topcoach. Zij ziet waar de kern van het probleem zit, ook als je dat zelf nog niet door hebt. Werkt op een zeer kundige, respectvolle manier aan het vergroten van mijn inzicht in mijn eigen situatie.”

Cliënt via een arbo-arts van Achmea: “Caroline schept direct een fijne, open en veilige sfeer. Gaat voortvarend aan de slag met de aangegeven onderwerpen. Is steeds gericht op een optimale opbrengst van een sessie. Motiveert je om zelf je eigen problemen aan te pakken.”

Mooie klanten

Of het nu gaat om particulieren of individuen of teams bij bedrijven, met al mijn klanten werk ik met evenveel plezier, passie en toewijding samen. Onder het motto bekend maakt bemind, heb ik er een aantal uitgelicht:

Achmea, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Haagsche Hogeschool, Gemeente Westland, Provincie Noord-Holland, Rabobank Rotterdam, ANWB, RIBW, CBR, Capgemini, Flora Holland, ATOS, KPN, VDVL, SDU.  

Caroline Blok

Wie is Caroline?

Aan levenservaring geen gebrek, ik wil overal bij zijn, niks missen en alles van de wereld zien: dus niet of-of maar en-en.

LEES MEER
Gratis tips met praktische ontspanningsoefeningen downloaden? KLIK HIER!
Aangesloten bij